31 Ocak 2013 Perşembe

Film Yorumları #4 - Devrim Arabaları


Sıradaki filmimiz bir Türk filmi. Devlet başkanı Cemal Gürsel, TCDD'den bir Türk otomobili yapmalarını ister. Arabanın tamamıyla yerli olması gerekmektedir. Mühendisler önce yok olmaz derler, yapamayız. Ancak Gündüz (Taner Birsel), "Ya yaparsak!" der ve Gündüz'ün başkanlığındaki ekip Eskişehir Cer Atölyesi'nde çalışmaya başlar. Mühendisler fazlasıyla heveslidir ancak heveslerini kıran bir şey vardır, arabanın Cumhuriyet Bayramı'na yetişmesi gerekmektedir yani sadece 130 günleri vardır.



Çalışmaya başlayan ekibin başına türlü aksilikler gelir. Yeterince zor olan projeyi kısa bir sürede yapmak zorunda oldukları için bazı geceler atölyede sabahlarlar.


Bu çalışmanın yanı sıra Gündüz'ün eşi Suna'nın (Vahide Gördüm) ve mühendislerden Necip'in (Onur Ünsal) hamile eşi Nilüfer'in (Seçil Mutlu) hikayesini izliyoruz... 



Çok az bir zaman kala yeni bir araba daha yapılması istenir. Sonuç olarak her iki arabayı da tamamlarlar ancak Cumhuriyet Bayramı'nda hiç ummadıkları bir şeyle karşılaşırlar...


Film o kadar güzel ki... Altan Gördüm, Ali Düşenkalkar, Serhat Tulumluer, Haluk Bilginer, Halit Ergenç ve Taner Birsen'in oyunculukları muhteşem.  Başarıya ulaşmak için gösterdikleri çabalar izlenmeye değer. Son olarak filmden çok beğendiğim sözlerle bitiriyorum.


"Adı Devrim olan bir otomobilin sokaklarda dolaşmasına zaten izin vermezlerdi."

"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz."

İzleyin, izletin mutlaka :)

İyi günler...

Hiç yorum yok: