31 Ocak 2013 Perşembe

Film Yorumları #6 - Little Miss Sunshine/Küçük Gün Işığım


Olive(Abigail Breslin)* 7 yaşında ve en büyük hayali güzellik kraliçesi olmak. Bu hayalini gerçekleştirmek için ailesiyle birlikte bozuk bir minibüsle Little Miss Sunshine güzellik yarışmasına doğru yola çıkıyor. Eroinman, çapkın ve kesinlikle çılgın dedesi (Alan Arkin)** Olive'e provaları için yardım ediyor. Bu provalarda neler yapıldığını göremiyoruz finale kadar. Frank(Steve Carell), Olive'in sevgilisi tarafından terk edildikten ve işten atıldıktan sonra intihar girişiminde bulunan dayısı. Dwayne (Paul Dano), Olive'in havacı olmak isteyen ve olana kadar da susmaya karar vermiş abisi. Ailesi dahil herkesten nefret etiiğini söylüyor ama Olive'e karşı büyük bir sevgi beslediğini kolaylıkla anlayabiliyoruz.


Richard (Greg Kinnear), işinde başarısız olan baba ve kızına en büyük desteği veren anne Sheryl (Toni Collette). Yolculukta arabaları bozuluyor, çalıştırmadan öne hep birlikte ittirmeleri gerekiyor. Bu sahnelere bayıldım. Arabaya önce yaşlılar, çocuklar ve kadınlar atlıyor :) Yolda dede ölüyor. Bir takım sorunlardan dolayı cesedi de yanlarına almak zorunda kalıyorlar. Dwayne havacı olamayacağını öğreniyor, arabadan iniyor ve gelmek istemediğini söylüyor. İkna çabaları işe yaramıyor ve bundan sonra filmin en sevdiğim sahnelerinden biri(altta) gerçekleşiyor. Olive abisinin yanına gidiyor ve sadece sarılıyor, hiçbir şey söylemiyor. Gwayne "Tamam" diyor "Geleceğim".


Sonunda yarışmanın yapıldığı otele varıyorlar. Final kısmı hiç ummadığımız şekilde bitiyor.  Küçük bir kızın hayallerini gerçekleştirmesine yardım eden ailesi, kuvvetlenen aile bağları, hüzün, komedi... Filmi çok seveceksiniz. Hiçbir gereksiz sahne yok.

Şimdiye kadar hep sevdiğim filmleri paylaştım. Bundan sonra sevmediklerimi de yazacağım. Eğer istediğiniz bir film varsa ve izlemişsem sizin için yorumlayabilirim :)

*Abigail Breslin küçük yaşına rağmen Oscar ödül törenlerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında aday gösterildi ama kazanamadı.


**Alan Arkin de en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı.


Ayrıca film, en iyi film dalında aday gösterildi ve en iyi özgün senaryo dalında ödül kazandı.

Hiç yorum yok: